Verschillen kunststof - aluminium


  Kunststof Aluminium
Prijs Kunststof is het meest budgetvriendelijk. Dit komt door de lagere grondstofprijs en lagere investering in productiemachines. Aluminium is door de hogere grondstoffenprijs duurder. Ook zijn de productiemachines voor aluminium kostbaarder.
Onderhoud Schoonmaken is erg eenvoudig. Gewoon een zeepsopje met een spons en daarna drogen met een zeem. Na 30 jaar zijn uw kozijnen nog mooi! Aluminium kozijnen zijn niet statisch en trekken dus geen vuil of stof aan. Elke paar maanden met lauw water afwassen is voldoende.
Reparaties Kunststof is het meest eenvoudig om te herstellen. Zelfs een gat van een 1 cm kan eenvoudig hersteld worden. Omdat aluminium gemoffeld is, is het lastiger te herstellen. Krassen zijn te repareren op een speciale methode en daarna af te lakken.
Sterkte Inwendig met staal versterkt. Voor grote raamoppervlakten stabieler.
Veiligheid Inwendig met staal versterkt tegen braak. Gehele constructie is erg sterk.
Thermische isolatie De hoogst isolerende waarde. Een goede isolerende waarde.
Geluidsisolatie Deze eigenschap is vooral bepaald door de keuze van het glas. Kiest u voor driedubbel glas, dan heeft u een veel betere geluidsisolatie dan bij dubbel glas. Deze eigenschap is vooral bepaald door de keuze van het glas. Kiest u voor driedubbel glas, dan heeft u een veel betere geluidsisolatie dan bij dubbel glas.
Stijl en vorm Te verkrijgen in modern en klassiek. Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar zonder plastic uitstraling. Zijn erg stijlvol en modern. Heeft meer stijltypes dan kunststof.
Kleuren en kleurvastheid In verschillende kleuren verkrijgbaar. 100% kleurvast omdat we alleen structuurfolie gebruiken. Kleurkeuze is onbeperkt. Alle RAL kleuren zijn mogelijk. Na 20 jaar minimale kleurverschillen.
Levensduur Langere levensduur en kan niet rotten of roesten. Zeer lange levensduur.
Ecologische voetafdruk Goed recycleerbaar. In geheel 100% te recyclen.

Vragen, prijsofferte ontvangen of advies inwinnen?